Reflexoterapie

Reflexoterapia este o stiinta foarte veche, folosita pentru tratarea, diagnosticarea si prevenirea diverselor afectiuni. Reflexoterapia actioneaza asemanator cu acupunctura numai ca in loc de ace se folosesc degetele cu care se apasa unele puncte reflexogene specifice, apasare care stimuleaza zone specifice din organism. 

Organele si sistemele corpului uman sunt interconectate intre ele si au in acelasi timp legaturi vasculare nervoase si energetice directe cu zonele corespunzatoare reflexogene. Astfel, reflexoterapia se poate defini ca tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile. Prin reflexoterapie se deblocheaza si elimina acumularile de toxine din organism. Depunerile toxice sunt considerate in masajul reflexogen principala cauza a imbolnavirilor curente.  

Fata are 33 de puncte, mainile au 97 puncte si talpile 114. Spunem ca mana este o mica oglinda a corpului si talpa este o oglinda mare, pentru ca orice organ din corp se regaseste in talpi in cele 114 puncte. Multe probleme de sanatate se pot vindeca prin presopunctura in talpi. Acest masaj este pentru fata, maini si talpi.